Опція Виcтавити в даний день місяця для періодичних рахунків-фактур

Створено: 07.05.2024
Остання актуалізація: 07.05.2024
Кількість відвідувань статті: 29

Створення циклу виставлення рахунків-фактур дозволяє налаштувати його детальні параметри, наприклад інтервали для виставлення наступних рахунків-фактур або час їх виставлення системою. Також є можливість вибрати, в який саме день місяця має бути виставлений рахунок. З цієї сттті ви дізнаєтесь, де активувати виставлення рахунків у певний день місяця в налаштуваннях циклу, який ви створюєте/редагуєте. 


Опція Виcтавити в даний день місяця для періодичних рахунків-фактур


Для вибору виставлення рахунків-фактур із циклу в заданий день місяця:
.
  1. перейдіть до закладки Доходи > Періодичні рахунки-фактури > Новий періодичний рахунок-фактура, щоб створити новий цикл,
  2. вибрати, чи буде цикл створюватися на основі іншого документа чи згідно з вашим власним визначенням,
  3. виберіть опцію Виcтавити в даний день місяця


  4. система відобразить додаткову секцію День місяця, де ви зможете вибрати певний день місяця зі списку,
  5. вкажіть решту параметрів і підтвердіть створення циклу, натиснувши кнопку Зберегти

Що робити, якщо в розділі Виcтавити в даний день місяця вибрано параметр 31-й день, а місяць коротший? 

Система розраховує, чи є останній день місяця раніше вибраної дати, а потім вибирає відповідну дату. Наприклад, для 31-го числа місяця та рахунку, виставленого в лютому, буде вибрано 28-й день місяця. 

Якщо окрім опції Виcтавити в даний день місяця ви використовуєте опцію Виставити в робочі дні, спочатку враховується налаштування в полі Виcтавити в даний день місяця

Для налаштування 31-го дня місяця та рахунка-фактури, виставленого в лютому, буде вибрано 28-й день місяця. Крім того, система перевіряє, чи є даний день (28 у прикладі) робочим. Якщо так, буде виставлено рахунок. Якщо ні (для місячного циклу), система повертається на один день назад і перевіряє, чи є цей день робочим. Якщо це все ще не робочий день, він переноситься на наступний день і так далі, доки вибраний день не стане робочим..

Для немісячних циклів система переходить на наступний день замість попереднього.


Назад


Додати коментар