Дата виставлення у формі створення рахунка

Створено: 08.05.2024
Остання актуалізація: 08.05.2024
Кількість відвідувань статті: 144

Дата виставлення поруч із номером документа є основним елементом правильно оформленого рахунка-фактури. Вона призначається системою автоматично, відповідно до дати створення рахунка-фактури, але її також можна редагувати та задавати вручну. З цієї статті ви дізнаєтесь, де у формі створення документа доступне поле дати виставлення, на що воно впливає та як вручну змінити цю дату.

Дата виставлення у формі створення рахунка


Поле Дата виставлення розташоване у верхній частині форми створення нового документа. Система заповнює його автоматично на основі дати створення рахунка-фактури. В момент додавання документа в акаунті поле Дата виставлення вже заповнюється автоматично. 



Дата виставлення впливає на номер, який присвоюється документу.

Якщо ви використовуєте місячну нумерацію і, наприклад, ви створили рахунок-фактуру в жовтні, а потім відредагували документ і змінили дату його виписки на інший місяць, то система також автоматично змінить номер документа. Якщо нумерація документів у даному місяці порушена, варто перевірити, чи документ не редагувався та чи немає його в системі під іншим номером.

Ви можете перевірити створення та редагування документів у рамках меню Активність. Дізнайтесь, як перевірити активність акаунта.


Як змінити дату виставлення документа?


Ви можете змінити дату виставлення вручну. Просто натисніть на розділ Дата виставлення під час створення або редагування документа. Система відобразить календар, за допомогою якого можна вибрати дату, яка має бути видимою в документі. 



Зміна дати виставлення впливає також на зміну дати продажу. Однак дата продажу не обов’язково має збігатися з датою виставлення. Щоб змінити дату продажу, як і у випадку з датою виставлення, клацніть на відповідному полі та виберіть рік, місяць і день за допомогою відображеного календаря. 


Ознайомтеся також:


Назад


Додати коментар