Стратегія групування позицій при створенні рахунка-фактури до складського документа

Створено: 17.05.2024
Остання актуалізація: 17.05.2024
Кількість відвідувань статті: 96

BitFaktura пропонує можливість визначати розташування продуктів у рахунку-фактурі, коли рахунок-фактура буде виставлятися до наявних в системі складських документів. 

Функція знаходиться у закладці: Налаштування > Налаштування акаунта > Конфігурація > Продукти >  Стратегія групування позицій для рахунків-фактур, виданих з декількох документів. 

 



1. Групувати
 позиції з тим самим продуктом (за замовчуванням) 

У такій ситуації маємо документ ВН10, який містить той самий продукт, але додається до ВН як дві позиції. 

 

Рахунок-фактура, створений на основі цього складського документа, відображатиме загальну кількість продукту з такою ж назвою та такою ж ціною.

Увага:

Коли ціна одного і того ж продукту різна на ВН, програма, незважаючи на встановлене групування, не додасть кількість продуктів у рахунок-фактуру через різницю в ціні.

2. Не групувати

При виборі цієї опції ми створюємо рахунок-фактуру на основі того самого складського документа, але програма більше не буде групувати однакові позиції. Тому рахунок-фактура буде виглядати дуже схожим на документ ВН. 



3. Групувати позиції за документами

У випадку цієї опції найкраще побачити, які зміни відбулися в рахунку-фактурі, якщо ми виставимо його до двох складських документів. 

Додамо в такому випадку ВН11.

 

Рахунок-фактура, виставлений до документів ВН10 та ВН11, виглядатиме так:

 

 

У рахунку-фактурі, якщо вибрано опцію Групувати позиції за документами, продукти будуть згруповані відповідно до того, як вони були вставлені в документах ВН.


 


Назад


Додати коментар




Наша служба підтримки