Інвентаризація витрат складу

Створено: 27.05.2024
Остання актуалізація: 29.05.2024
Кількість відвідувань статті: 230

У системі можна створити звіт Інвентаризація витрат. Цей тип інвентаризації показує нам кількість продукту, який ми зараз маємо на складі, розбитий на окремі прийняті партії цього продукту відповідно до закупівельної ціни нетто. Інвентаризація витрат також вказує на всі дії складські, пов'язані з даним продуктом на конкретному складі.

Якщо вам потрібен звіт, який показує закупівельну ціну нетто, закупівельну вартість нетто, вартість закупівлі брутто та кількість продукту, наявного на складі, з можливістю коригування, використовуйте кількісну інвентаризацію.

Як створити інвентаризацію витрат для складу?


Щоб створити звіт Інвентаризація витрат, перейдіть на закладку Звіти > Перелік звітів > розділ Склади > Інвентаризація витрат

inwentaryzacja kosztowa lista raportów
 
Цей тип інвентаризації показує нам кількість продукту, який ми зараз маємо на складі, розбитий на окремі прийняті партії цього продукту відповідно до закупівельної ціни нетто
Функціонування звіту та правильна інтерпретація такої інвентаризації представлені на прикладі нижче:


1. Функціонування звіту

 

Після того, як ми вибрали звіт Інвентаризацію, нам потрібно лише вибрати дату, до якої програма має підрахувати стан запасів, і склад, для якого ми хочемо провести інвентаризацію товарів.
Потім натисніть Генерувати звіт. 

inwetaryzcja kosztowa data i magazyn

Наша інвентаризація описує наступні дані:
  • продукт;
  • код продукту;
  • ціна купівлі нетто (яка відсортована від найвищої ціни);
  • кількість продуктів, що є на даний момент в наявності, разом із підсумком;
  • Всього - зведення про кількість і вартість кожного продукту; 
  • Сума - підсумок кількості та вартості всіх продуктів на складі. 

kosztowa podsumowanie

 

2. Інтерпретація звіту


Проаналізуємо наш продукт Ручку.
Інвентаризація показує, скільки одиниць продукту у нас залишилося на складі і за якою ціною ці продукти були придбані. 

Програма також враховує реалізацію продуктів та втрати кількості продуктів на підставі виданих документів ВН (видаткових накладних).
У підсумку складських документів для цього продукту ми бачимо, що кількість, що залишилася на складі, така ж, як і у звіті.

Крім того, ми можемо легко побачити, що програма врахувала документ ВН12, віднімаючи кількість продукту з ВН (-115 шт.) від кількості продукту на документах PZ2 (100 шт.) і PZ8 (200 шт.). Таким чином, інвентаризація (за функцією FIFO) показує, що залишилося відповідно 0 штук і 185 штук продукту, який був введений на склад першим. 

zbiór dokumentów mag smarphone

Як буде працювати звіт, якщо товар продано за рахунком-фактурою, але складський документ до рахунка не виставлено?


Візьмемо для прикладу продукт "Товар1"
Товар1 проданий в кількості 50 шт без складського документа.
У сформованому звіті Інвентаризації ми побачимо, що програма підраховує окремі кількості продукту, додаючи новий рядок «Продано без складських документів», також враховуючи продажі за рахунком-фактурою. 

Програма віднімає кількість одиниць з рахунка-фактури від складського підсумку, показуючи доступну кількість продукту. Це видно з порівняння зі складським звітом цього продукту.

У момент, коли ми додаємо складський документ до рахунка-фактури та знову генеруємо звіт про інвентаризацію, програма, як і в разі першого продукту, відніме кількість продукту з видаткової накладної від найстарішого документа ПМ.

Увага!!! Якщо продукт додано через рахунок-фактуру, а документ ПМ не додано до нього, а інші документи ПМ, пов’язані з продуктом, у системі відсутні, продукт не відображатиметься у звіті про інвентаризацію. 

Ціни у звіті про інвентаризацію беруться з наступних документів ПМ. Якщо ціни не будуть визначені на ПМ, програма показуватиме ціни закупівлі продукту. 


Як система обробить документ ВН, коли в колонці "кількість" буде введено значення з мінусом, наприклад, -1?


У разі мінусових значень у колонці кількість, система обробить ВН так, ніби це документ ПМ. Саме тому документ ВМ поруч з іншими складськими документами (наприклад, ПМ або MM) буде включений до звіту Інвентаризація витрат. 

Документ ПМ та його включення в Інвентаризацію витрат


Якщо з ПМ, який вніс товарні позиції на склад A, всі кількості на даному складі було вилучено, такий ПМ не відображатиметься у звіті Інвентаризації витрат для складу A, який буде видано на певну граничну дату.

Якщо були переміщення товару зі складу A на склад B, інвентаризація витрат виглядатиме так, як описано в прикладі нижче:

> ПМ ввів 3 штуки на склад A
> потім 1 штука була переміщена ВП (Внутрішнє переміщення) на склад В
> решта 2 штуки на складі А були вилучені з документом ВВ (внутрішні витрати)

В результаті вищесказаних операцій на складі А - нульовий запас товару.
На складі Б залишається 1 штука, але це не штука, введена в ПМ, а лише через ВВ.
Таким чином, у звіті Інвентаризація витрат 1 штука відображається при документі ВВ.


Назад


Додати коментар




Наша служба підтримки