Як швидко виставити рахунок-фактуру в BitFaktura.com.ua?

Створено: 30.07.2024
Остання актуалізація: 31.07.2024
Кількість відвідувань статті: 88

Виставлення рахунка-фактури в BitFaktura.com.ua є дуже простим та інтуїтивно зрозумілим. Ось кроки, які вам потрібно виконати, щоб згенерувати рахунок у нашій системі:

1. Увійдіть у свій акаунт.

Для цього перейдіть на сайт bitfaktura.com.ua. Після цього натисніть кнопку Увійти і заповніть форму входу в систему. 



2. Створіть новий рахунок-фактуру, натискаючий на блакитну кнопку '+ Рахунок-фактура' на головній сторінці акаунта або перейдіть до закладки Доходи > Рахунки-фактури та скористайтеся кнопкою Новий рахунок-фактура



3. У формі створення рахунку виберіть Контрагента, для якого ви хочете виставити рахунок, або додайте нового, заповнивши необхідні дані. 



У розділі Платник ви можете ввести дані компанії або приватної особи.

Якщо у вашій базі даних вже є додані клієнти, достатньо почати вводити перші літери назви/імені Контрагента. Система запропонує найбільш відповідні до введеної фрази варіанти. У такому випадку достатньо натиснути на назву/ім'я клієнта, і система автоматично заповнить інші дані на основі того, що ви раніше ввели в картці клієнта.

Якщо Контрагент, для якого ви хочете виставити документ, не доданий до бази клієнтів, заповніть дані Одержувача вручну. Після збереження даних новий контрагент буде доданий до вашої бази.


4. Введіть позиції в рахунку-фактурі.

Заповніть:
- назву продукту або послуги;
- кількість, яка продається;
- одиницю продукту;
- ціну за одиницю.
На основі цих даних та ставки ПДВ система перерахує чисту вартість і загальну вартість на документі. 

Так само, як і у випадку з клієнтами, дані про продукт можна додати вручну або ввести частину назви продукту та вибрати з запропонованих системою варіантів товарів, які ви раніше додали до бази продуктів. Якщо продукт вже є в базі, система зчитає необхідні значення з картки продукту. 



5. Виберіть спосіб і термін оплати.

На наступному кроці ви можете встановити спосіб оплати та визначити термін, до якого ваш клієнт має сплатити зазначену в документі заборгованість. 



6. Після заповнення всіх даних, ви можете затвердити створення документа в системі, натиснувши кнопку "Зберегти" внизу форми. Після збереження документа перевірте, чи всі дані правильні

7. Надішліть рахунок-фактуру своєму клієнту безпосередньо з системи.

З рівня перегляду створеного рахунку ви можете надіслати його своєму контрагенту. З сірої панелі над документом виберіть опцію "Надіслати". Якщо в картці клієнта ви не вказали адресу електронної пошти, заповніть поле "Електронна пошта клієнта". Використовуючи прапорець "Додати рахунок у форматі PDF", ви можете вирішити, чи додавати документ у цьому форматі до повідомлення.



Ви знайдете детальну інформацію про відправку рахунку електронною поштою у цій статті

У BitFaktura є можливість також скористатися опцією створення періодичних рахунків-фактур
 


Назад


Додати коментар




Наша служба підтримки