Як призначити податок за замовчуванням для клієнта?

Створено: 20.08.2024
Остання актуалізація: 21.08.2024
Кількість відвідувань статті: 57

У BitFaktura є можливість скористатися опцією призначення податку для клієнта. Завдяки цій функції ми можемо легко призначити відповідні ставки ПДВ для контрагентів. Це дозволяє зберегти в системі стандартний податок, який буде застосовуватися тільки для цього клієнта, незалежно від того, який податок призначено в картці продукту.

Ставка за замовчуванням у картці клієнта має пріоритет над ставками, зазначеними в картці продукту.
 

Як призначити податок за замовчуванням для клієнта?


Щоб призначити податок за замовчуванням для клієнта, потрібно вибрати вкладку "Клієнти" з верхнього меню. Залежно від потреб, виберіть раніше створеного клієнта (шестерня з правого боку > Редагувати) або додайте нового (бічна панель з лівого боку "Додати клієнта"). 



На рівні картки клієнта розгорніть закладку Інші опції.



Далі шукаємо рубрику "Податок за замовчуванням". У це поле потрібно ввести податок, який має застосовуватися для конкретного контрагента. Зміни зберегти, натиснувши синю кнопку "Зберегти" внизу сторінки. 



З моменту призначення податку за замовчуванням клієнту в документах, виданих після введення продукту, значення в полі податку автоматично зміниться на значення, призначене клієнту.

Наприклад: Якщо сам продукт у картці продукту матиме ставку ПДВ 20%, то при створенні нового рахунка-фактури, після додавання клієнта з призначеною ставкою ПДВ 5%, усі продукти будуть автоматично додаватися зі ставкою, зазначеною в картці цього клієнта. 



Назад


Додати коментар




Наша служба підтримки