Рахунок-фактура до касового чеку

Створено: 11.10.2024
Остання актуалізація: 11.10.2024
Кількість відвідувань статті: 21

Рахунок-фактура до касового чеку - це тип документа, який має бути належним чином позначений у звіті JPK_V7 — у цьому звіті він повинен мати позначення FP

Рахунок-фактуру ми можемо виставити у двох випадках:
- коли приватна особа, яка здійснила покупку, протягом 3 місяців, починаючи з кінця місяця, в якому була здійснена продаж або отримано оплату, звертається з проханням виставити рахунок. Тоді продавець зобов'язаний виставити рахунок до чека на підставі поверненого фіскального чека, який є підтвердженням здійснення транзакції. 
- Коли стороною транзакції є підприємець, транзакція повинна бути підтверджена рахунком, але лише в тому випадку, якщо чек (до якого ми виставляємо рахунок) міститиме податковий номер (NIP) покупця. 

Цей тип документа можна виставити в системі двома способами:

1. Якщо в системі створюються документи типу Касовий чек, необхідно перейти до перегляду відповідного чека та обрати Більше опцій > Створити рахунок-фактуру до чека. Таким чином, створений рахунок буде пов'язаний з чеком і не дублюватиме продаж у системі.

faktura do paragonu


2. Якщо в системі не створюються касові чеки, під час створення/редагування рахунка-фактури, необхідно розгорнути закладку Інші опції внизу сторінки та позначити чекбокс Рахунок-фактура до чека. Рахунок, створений одним із двох вищезазначених способів, матиме у звіті JPK_V7 необхідне позначення FP.

faktura do paragonu
faktura do paragonu


Назад


Додати коментар




Наша служба підтримки