Методи входу - за замовчуванням і Multipass SSO

Створено: 06.06.2024
Остання актуалізація: 06.06.2024
Кількість відвідувань статті: 88

Окрім ручного налаштування акаунта для користувачів, BitFaktura також пропонує «внутрішню» синхронізацію з іншими веб-сайтами через широко використовуваний протокол Multipass SSO.

Використання протоколу Multipass SSO дозволяє здійснювати ефективний вхід між окремими веб-сайтами без необхідності щоразу вводити дані для входу. 

Використовуючи згаданий вище протокол, BitFaktura може автентифікувати користувачів із зовнішньої бази даних.

Якщо ви ввійшли на сайт BitFaktura і у вашому акаунті активовано опцію входу за допомогою цього протоколу, вхід на зовнішній веб-сайт відбудеться автоматично після належної конфігурації. 

Спосіб входу - за замовчуванням


Під час створення нового акаунта в BitFaktura в якості способу входу вибирається опція за замовчуванням. Ви можете перевірити це, перейшовши до закладки Налаштування > Налаштування акаунта > Інтеграція. Відразу після створення акаунта в системі, у полі Спосіб входу, який знаходиться в розділі Вхід, знайдете значення за замовчуванням.



Вхід за замовчуванням — це не що інше, як кожен раз входити на веб-сайт шляхом введення логіна та пароля, які необхідно вводити вручну. Навіть якщо акаунти на двох різних сервісах створено з однаковою адресою електронної пошти, ви повинні увійти на кожен сайт окремо, надавши необхідні дані для входу. 
 

Спосіб входу - multipass SSO


Протокол Multipass SSO дозволяє автоматизувати вхід на різні сайти. 

Якщо сервіси інтегровані один з одним і ви використовуєте ту саму адресу електронної пошти та пароль для входу, вхід за допомогою протоколу Multipass робить це автоматично, без необхідності щоразу вводити необхідні дані.

Окрім посилання, яке потрібно вказати в полі Multipass URL, Multipass також потребує приватного токена, який ви створите в полі Multipass token

У полі Multipass URL потрібно вказати адресу URL, до якої система повинна автоматично ввійти в систему. До самої адреси URL вам також потрібно додати значення multipass_server_login. Зразок значення в полі Multipass URL має виглядати так: https://testmultipass.sugester.pl/multipass_server_login.

Token multipass можете створити за допомогою кнопки створити/скинути токен.

Multipass складніше налаштувати, але, натомість, забезпечує більшу безпеку даних.



Multipass дозволяє автоматично створювати та входити в систему користувачам, передаючи належним чином зашифровані дані в параметрах запиту. 

Користувач, який хоче увійти в BitFaktura, перенаправляється на адресу, указану в налаштуваннях у розділі Multipass url.

Як приклад, ми використаємо інтеграцію BitFaktura з Sugester. 

Якщо у вас є акаунти у BitFaktura та Sugestra з однаковою адресою електронної пошти, то після входу за протоколом Multipass SSO ви можете автоматично перемикатися між акаунтами без надання даних для входу. Все, що вам потрібно зробити, це ввести URL-адресу акаунта, до якого ви хочете автоматично ввійти, у полі Multipass url. У разі інтеграції BitFaktura та Sugester перемикання здійснюється за допомогою кнопок Рахунки-фактури та CRM, які спрямовують вас на вказану URL-адресу. 

Вхід Multipass SSO також може бути корисним, якщо у вас є власний веб-сайт, на якому користувачі входять, щоб отримати доступ до безкоштовного вмісту. Якщо в майбутньому ви вирішите створити магазин на готовій онлайн-платформі, наприклад Shoper, Presta або Shopify, ви також можете використовувати Multipass вхід. Все, що вам потрібно зробити, це вказати адресу магазину як URL-адресу Multipass, за якою ваші користувачі будуть автоматично входити в систему на основі інформації, наданої на веб-сайті. Завдяки входу Multipass користувач автоматично перенаправляється з веб-сайту в магазин на основі адреси електронної пошти, наданої під час реєстрації на оригінальному веб-сайті. Якщо акаунт, пов’язаний із певною електронною адресою, не існує, його буде створено. Вхід через Multipass SSO означає, що вам не потрібно синхронізувати бази даних клієнтів. 

Ознайомтеся також: Інтеграція BitFaktura z Sugester


Назад


Додати коментар




Наша служба підтримки