Новий платіж - спробуй зв'язати автоматично

Створено: 09.08.2024
Остання актуалізація: 09.08.2024
Кількість відвідувань статті: 37

BitFaktura дозволяє додавати платежі на основі платіжного файлу, завантаженого з банку, а також вручну. Система для кожного платежу спробує автоматично пов’язати його з документом. Якщо в призначенні платежу буде вказано номер рахунку, платіж буде автоматично пов'язаний із ним. Таке ж діяння відбувається з платежами, доданими вручну через вкладку "Платежі". У цьому записі ви дізнаєтеся, де є доступна опція спробуй зв'язати автоматично у формі додавання платежу.


Новий платіж - спробуй зв'язати автоматично


Щоб додати платіж, який система спробує автоматично зв’язати з документом:
.
  1. перейдіть до закладки Платежі, а потім з панелі з лівого боку натисніть кнопку Новий платіж


  2. заповніть обов'язкові поля, тобто поле "Сума" та "Назва" (найкраще як назву вказати номер документа, до якого стосується платіж), 


  3. Додайте дату та спосіб оплати, а також за бажанням заповніть опис платежу,
  4. Розгорніть секцію Інші опції, щоб система відобразила додаткові параметри (якщо опції вже розгорнуті, з’явиться назва "Приховати додаткові опції"),
  5. У цьому місці доступна опція "Спробуй зв'язати автоматично (Try to match automatically)", яка за замовчуванням активна, 


  6. Якщо натиснете кнопку "Зберегти", система спробує автоматично з'єднати платіж (вибір опції "Зберегти та з'єднати" призведе до того, що система спробує пов'язати платіж і додатково відобразить вікно, де ця інформація буде видима. Якщо платіж не буде з'єднано автоматично, на цьому етапі ви зможете зробити це вручну).


Якщо при використанні опції "Зберегти" система не знайде документ, з яким можна з'єднати платіж, ви зможете зробити це вручну.

З рівня перегляду створеного платежу біля опції "Рахунок-фактура" з’явиться фраза "З'єднати". Після натискання на неї система відобразить вікно зі списком документів, які можна з'єднати з платежем. 

 

Опція імпорту платежів на основі файлу, завантаженого з банку, доступна після переходу до закладки Налаштування > Інтеграції та додатки > Банківські Імпорти. Необхідно вибрати додаток відповідного банку в розширеній опції, активувати додаток і слідувати інструкціям. 


Перегляньте також інші статті, що стосуються платежів: Опція платежів у BitFaktura.


Назад


Додати коментар




Наша служба підтримки