Частково оплачений рахунок-фактура - попередній перегляд рахунку

Створено: 14.08.2024
Остання актуалізація: 16.08.2024
Кількість відвідувань статті: 72

Часто трапляється, що вже виставлений рахунок Контрагент оплачує нам частинами. На рахунку ми можемо тоді зазначити, що він був частково оплачений

 

У BitFaktura існують два способи позначення часткової оплати:

 

1. Редагування документа та введення суми в поле "Сплаченосума частково оплачена


Після заповнення цього поля зміниться статус рахунка-фактури, а також зміняться поля "Загалом до сплати" та "Сплачено" у перегляді рахунку 


Рахунок-фактура буде виглядати наступним чином: 



Зміна вигляду рахунку завжди відбувається після натискання кнопки "Зберегти". 

Увага!!! Якщо Клієнт отримав від нас рахунок раніше, коли ще не було жодного платежу, а рахунок уже виглядає інакше, оскільки були змінені вищезазначені суми, у нас можуть виникнути проблеми з надсиланням нашому Клієнту дублікату рахунка-фактури, оскільки рахунок не містить таких самих даних, як у момент першого надсилання Клієнту. Як ми знаємо, дублікат рахунка-фактури має бути ідентичним до первинної версії рахунку. 

2. Щоб уникнути таких невідповідностей, слід скористатися другим способом позначення рахунків з частковою оплатою, а саме позначенням рахунку як частково оплачений через зміну самого статусу рахунка-фактури. Для цього натискаємо на статус рахунка-фактури, вибираємо опцію "частково оплачено" і в з'являючомуся вікні вказуємо сплачену на даний момент суму. Зелена смужка статусу рахунку переміститься праворуч, але перегляд рахунка залишиться без змін. 
Усі зміни статусів реєструються в полі "Дії, пов’язані з документом". 



Припускаючи, що ми відредагували рахунок-фактуру перед відправкою Клієнту, і він має такий самий вигляд, як і документ, надісланий Клієнту, можна без проблем змінювати статус рахунку-фактури та додавати суми окремих платежів, не турбуючись про те, що документ буде відрізнятися від початкової версії.


Назад


Додати коментар




Наша служба підтримки