Виставлення кінцевого рахунку-фактури з авнсового, пов'язаного із замовленням

Створено: 08.10.2024
Остання актуалізація: 10.10.2024
Кількість відвідувань статті: 20

Система дозволяє здійснювати розрахунки за транзакції на основі отриманих авансів. Якщо ви користуєтеся звітами, які пропонує BitFaktura, найкращим шляхом дій буде виставлення замовлення на повну суму, а потім створення пов'язаних з ним авансових рахунків-фактур, на яких ви покажете, яку суму ви отримали від свого контрагента. Документом, який закриє всю транзакцію, буде кінцевий рахунок-фактура. Щоб виставляти авансові та кінцеві рахунки-фактури, ці документи повинні бути активні на вашому акаунті. З цього запису ви дізнаєтеся, як виставити кінцевий рахунок-фактуру з авансового, пов'язаного з замовленням.


Як виставити кінцевий рахунок-фактуру з авансового рахунку-фактури?


Щоб виставити кінцевий рахунок-фактуру до існуючого в системі авансового рахунку-фактури:
.
  1. перейдіть до закладки Доходи > Авансові рахунки-фактури на своєму акаунті; 

    Ekran programu Fakturownia z rozwiniętym menu przychody, pokazujący wybór opcji 'Faktury Zaliczkowe' i inne rodzaje dokumentów.

  2. потім клацніть на номер авансового рахунка-фактури, до якого ви хочете створити кінцевий рахунок-фактуру, щоб перейти до його перегляду; 


    Ekran programu Fakturownia z listą faktur zaliczkowych, zawierający przykładową fakturę zaliczkową wraz z wartościami i nabywcą faktury.

  3. з контекстного меню виберіть Більше опцій > Виставити кінцевий

    Widok programu do faktur Fakturownia z wybraną fakturą zaliczkową i zaznaczoną opcją 'Wystaw końcową' w menu 'Więcej opcji'.

  4. система перенаправить вас до формуляру кінцевого рахунку-фактури, на якому автоматично пов'яже раніше додані до замовлення авансові рахунки-фактури; 

    Widok edycji faktury końcowej w programie księgowym z zaznaczoną powiązaną fakturą zaliczkową dostępną w ramach konta w Fakturowni.

  5. якщо ви хочете додати наступні аванси, скористайтеся опцією "Додати наступні аванси", щоб відкрити пошук документів;

    Ekran edycji faktury końcowej z sekcją dodawania powiązanych faktur zaliczkowych, wprowadzenie faktury Z2.

  6. підтвердіть створення документа, натиснувши "Зберегти".


Якщо кінцевий рахунок-фактура був виставлений з авансової рахунки-фактури і до всієї транзакції було виставлено замовлення, пов'язане з авансовим рахунком-фактурою, то програма сама відніме сплачений аванс від вартості замовлення. На кінцевому рахунку-фактурі буде показано залишкову суму до оплати. У такому випадку достатньо одразу зберегти формуляр кінцевого рахунку-фактури. 

Після збереження на рахунку-фактурі буде видно повну суму транзакції та пов'язані авансові рахунки-фактури. 

Ekran podsumowania faktury końcowej z dodanymi powiązanymi fakturami zaliczkowymi, widoczna kwota do zapłaty 3000 PLN.

Після виставлення кінцевого рахунку-фактури, який був виставлений до транзакції, що базується на документі замовлення, можете змінити статус замовлення на виконано. Це дозволить вам підтримувати порядок у статусах документів у системі. 

У випадку, коли ви виставите коригуючий рахунок-фактуру до авансового рахунку-фактури, система правильно покаже це на кінцевому рахунку-фактурі. Більше інформації про створення коригуючого рахунка-фактури до авансового рахунка-фактури та врахування цього на кінцевому рахунку-фактурі можна прочитати в статті Як створити коректу до рахунка-фактури

Ознайомтеся також:
Jak wystawić wiele faktur zaliczkowych do jednego zamówienia?
Jak wystawić fakturę zaliczkową w aplikacji mobilnej?
Jak wystawić fakturę zaliczkową na podstawie proformy i powiązać oba dokumenty?
Jak wystawić fakturę końcową z faktury proforma i powiązać ją z wieloma fakturami zaliczkowymi?
Tworzenie faktur zaliczkowych i końcowych, a rozliczenie stanu magazynowego produktów.
Filtrowanie listy faktur po typie dokumentu.


Назад


Додати коментар




Наша служба підтримки