Різні типи документів

Створено: 04.05.2021
Остання актуалізація: 26.07.2024
Кількість відвідувань статті: 1325

Наразі в системі BitFaktura можна створювати такі документи:
  • Рахунок-фактура (рахунок-фактура з ПДВ),
  • Акт наданих послуг
  • Видаткова накладна
  • Бухгалтерські довідки,
  • Власний необліковий документ,
  • Квитанції,
  • Проформи,
  • Авансовий і кінцевий рахунки,
  • Замовлення.
При створенні нового рахунку-фактури система автоматично присвоює йому порядковий номер та поточну дату виписки.
Кожен тип документа має окрему (незалежну) нумерацію.

У BitFaktura ви також можете оформити додатковий бухгалтерський документ, який ви можете назвати самостійно, вибравши в меню: Налаштування > Налаштування друку > Власні назви документів > Інші рахунки-фактури.

Рахунки-фактури -  є основним документом продажу, який містить детальну інформацію про транзакцію. Завдяки цьому особи, які ведуть свою підприємницьку діяльність, можуть задокументувати продаж товарів або виконання послуг. Рахунок-фактура є підставою для податкових відрахувань для підприємця.

Бухгалтерські довідки - коли ми здійснюємо транзакції, які не потрібно документувати за допомогою рахунків-фактур, ми можемо виставити так звану бухгалтерську довідку. Вона може бути визнана підставою для записів у бухгалтерських книгах, однак, щоб це сталося, у ній мають бути зазначені деякі відомості, які вимагаються від бухгалтерських документів відповідно до закону про бухгалтерський облік.

Власний необліковий документ - не враховуються як доходи чи витрати, часто розглядаються як пропозиція і в такій формі надсилаються контрагенту для ознайомлення. На їхній основі можна виставити рахунок-фактуру, тобто бухгалтерський документ, який вже підлягає розрахунку.

Рахунки-проформи -  документ, який не є бухгалтерським доказом, виставляється контрагенту з метою інформування про деталі транзакції та можливу оплату, пропозиції укласти угоду, вимоги до оплати, пропозиції або анонсу виставлення рахунку-фактури. Проформа не створює податкового зобов'язання і не може бути зареєстрована в обліку. 

Авансовий і кінцевий рахунки - Авансовий рахунок-фактура виставляється у випадку розрахунку отриманих авансів, які відносяться до конкретної поставки, що має відбутися в майбутньому. Створення кінцевого рахунку-фактури залежить від того, чи була здійснена поставка / послуга, а також від того, чи охоплював наш авансовий рахунок-фактура всю суму оплати, чи лише її частину. Генерація кінцевого рахунку-фактури відбувається в момент, коли аванс не покривав повну суму замовлення.

Інші рахунки-фактури - додатковий бухгалтерський документ, який ми можемо самостійно згенерувати у BitFaktura, надаючи йому власну назву. 


Назад


Додати коментар




Наша служба підтримки