Додавання номера банківського рахунку

Створено: 19.06.2024
Остання актуалізація: 01.07.2024
Кількість відвідувань статті: 123

Бажаєте, щоб ваш номер фірмового рахунка завжди вказувався на виставлених вами рахунках-фактурах? Встановіть його один раз, і вам більше ніколи не доведеться це робити. Лише якщо зміните номер, тоді просто зайдіть в налаштування та швидко і легко відредагуйте.

Щоб додати номер рахунка, який буде відображатися на рахунку-фактурі, увійдіть до свого акаунта в BitFaktura та натисніть Налаштування > Дані фірми, потім маленьке зубчасте колесо праворуч, а потім Редагувати. Там знайдете розділ Банк і поле Банківський рахунок.



Тут введіть номер свого рахунку в полі Банківський рахунок.

Варто пам'ятати, що у щойно створеному акаунті немає можливості редагувати відділ. В такому випадку, перейшовши з Налаштувань до Дані компанії, саме тут вам потрібно буде заповнити дані.

Після введення номера рахунку в це спеціальне поле та збереження змін, він автоматично додаватиметься до кожного нового рахунка-фактури.


Як додати більше номерів рахунків?


Бажаєте додати більше номерів банківських рахунків, видимих ​​в одному рахунку-фактурі? Введіть усі номери рахунків вашої компанії в описане вище поле. Розділіть їх тегом, що відповідає клавіші Enter:  <br />.

Це повинно виглядати ось так: 
Тег break - номер банківського рахунку, знову тег break та інший номер банківського рахунку

<br /> Банк1 12345675823132139 <br /> Банк2 98765434254353321

2 konta Ustawienia

Якщо ви додаєте два рахунки з різними валютами, ви також можете позначити їх відповідним чином. Ось приклад того, як це правильно зробити: 

Тег break - абревіатура, що позначає валюту, наприклад, UAH - номер банківського рахунку - знову тег break і аналогічно інший валютний рахунок 

<br /> UAH 12345675823132139 <br /> EUR 98765434254353321

Після збереження змін у новому рахунку-фактурі номери відображатимуться наступним чином:

2 konta podgl%C4%85d

Якщо номери банківських рахунків належать іншим банкам, залиште поле Банк порожнім. Якщо вони з одного банку, у полі Банк вкажіть його назву, а в полі Банківський рахунок перед номером можна додати додаткове позначення, наприклад, назву відділу або інші власні назви, такі як номер для розрахунків з роздрібними клієнтами, номер для розрахунків з оптовими клієнтами або просто - «банківський рахунок №1», «банківський рахунок №2», наприклад:

<br /> Відділ Київ 12345675823132139 <br /> Відділ Харків 98765434254353321

<br /> Розрахунок з роздрібними клієнтами 12345675823132139 <br /> Розрахунок з оптовими клієнтами 98765434254353321

Декілька рахунків фірмових


Маєте кілька фірмових рахунків і хочете мати можливість вибирати один з них під час виставлення рахунка-фактури? Це можливо! Як це зробити? Просто додайте номери рахунків до свого акаунта в системі, використовуючи опцію створення нового відділу фірми. Новий відділ може відрізнятися від існуючого лише номером рахунку. Програма створить новий відділ із скопійованими даними компанії, залишивши простір для доповнення банківського рахунку.

Для цього необхідно зайти в меню Налаштування > Дані фірми > Додати новий банківський рахунок. Внесіть зміни, вказавши номер другого банківського рахунку, опціонально назву банку або код SWIFT, та при необхідності змініть скорочену назву рахунку. Якщо ви не зробите ці зміни, для розрізнення двох схожих рахунків до назви автоматично буде додано цифру.

Варто пам'ятати, що коли ви заповнюєте поле Валюта банківського рахунку у налаштуваннях акаунта чи відділу, обрана валюта автоматично з'явиться на бланку, який використовується для виставлення рахунків-фактур з цього відділу. Для підтвердження змін натисніть кнопку Зберегти.



Важливо те, що продубльваними будуть дані тієї фірми, біля якої стоїть слово Так (Yes) в розділі ГОЛОВНИЙ. Якщо ви хочете, щоб головним був інший відділ, ви можете зробити це, натиснувши кнопку Редагувати поруч з іконкою зубчастого колеса та вибравши пункт Головний > Зберегти

Після завершення та збереження змін ви матимете вибір із кількох однакових відділів із різними номерами банківських рахунків.

Виставлення рахунка-фактури та банківські рахунки


Визначивши продавців з різними банківськими рахунками, можна переходити до оформлення документа. Під час створення рахунка-фактури ви маєте можливість вибрати продавця з банківським рахунком, який вас цікавить, натиснувши кнопку Редагувати та вибравши одного з продавців із відповідним банківським рахунком.

Система не дозволяє вставляти кілька банківських рахунків в один рахунок-фактуру, але ви можете вручну вставити їх у рахунок-фактуру, використовуючи інструкції, доступні в статті Кілька банківських рахунків в одному рахунку-фактурі.

Чому, незважаючи на те, що в налаштуваннях акаунта вказано UAH як валюту рахунка за умовчанням, рахунки виставляються в EUR?

 

Якщо у вашому акаунті є кілька відділів і той, який ви вибрали для виставлення рахунка-фактури, має певну валюту в меню Налаштування > Дані компанії в полі Валюта банківського рахунку, то це валюта за умовчанням, яка автоматично відображатиметься в рахунку-фактурі.

Щоб змінити це, відредагуйте відділ і в полі Валюта банківського рахунку змініть валюту на UAH або залиште поле Валюта банківського рахунку порожнім, тоді система використовуватиме валюту, встановлену в налаштуваннях акаунта Налаштування > Налаштування акаунта.

Якщо, незважаючи на ці зміни, валюта все ще вказується як EUR, тоді перевірте Налаштування > Налаштування акаунта > Конфігурація > Рахунки-фактури та документи > Валюта > Валюта на рахунках-фактурах за умовчанням

Оновлення номеру банківського рахунку у наявних документах


Зверніть увагу, що зміни номерів банківських рахунків стосуватимуться лише нових рахунків-фактур. Якщо ви хочете оновити номер рахунку на вже наявних документах, тоді вам потрібно їх відредагувати. Для цього виберіть Редагувати на рівні попереднього перегляду документа у верхній/нижній панелі. У розділі Продавець/Постачальник знову натисніть Редагувати, потім натисніть кнопку Вставити поточний номер рахунку відділу поруч із полем Банківський рахунок (загорнута стрілка) і виберіть Зберегти зміни. Система повинна оновити номер банківського рахунку на новий.

Ознайомтеся також: 
Захист від зміни номера банківського рахунку на виставлених рахунках-фактурах
Можливість встановлення основної валюти
Автоплатежі - оплата переказом у багатьох валютах

Той самий відділ чи фірма та різні банківські рахунки



Назад


Додати коментар




Наша служба підтримки