Вид документа для виставлення за замовчуванням

Створено: 02.05.2024
Остання актуалізація: 02.05.2024
Кількість відвідувань статті: 132

В рамках налаштування акаунта ви можете визначити параметри для документів за замовчуванням. Система дозволяє вказати валюту, мову чи ставку податку за умовчанням. Крім того, ви також можете визначити, який тип документа має виставляти система, якщо ви не використовуєте опцію створення певного виду рахунка-фактури. Після вибору рахунка-фактури за замовчуванням система кожного разу завантажуватиме вид документа, вибраний у налаштуваннях акаунта. З цього запису ви дізнаєтеся, як установити вид документа, що виставляється за замовчуванням. 


Де вибрати вид рахунка-фактури за замовчуванням?


Щоб встановити вид документа за замовчуванням:
.
  1. перейдіть до закладки Налаштування > Налаштування акаунта > Конфігурація > Рахунки-фактури та документи,
  2. в секції Рахунок-фактура за замовчуванням виберіть один з доступних варіантів (варіанти вибору залежатимуть від документів, активних у розділі Які документи виставляти), 


  3. підтвердіть зміни кнопкою Зберегти внизу сторінки.

Якщо ви виставите документ використовуючи закладку Доходи > Всі > Новий рахунок-фактура, у розділі Тип система зчитає тип документа, встановлений як рахунок-фактура за замовчуванням. Для щойно створеного акаунта документ Рахунок-фактура вибрано як документ за замовчуванням. Налаштування це також працює і у Витратах.


Назад


Додати коментар